Na een instructie of trainingssessie is het bijna onmogelijk om alles te onthouden. Zeker als het gaat om functies die niet dagelijks uitgevoerd dienen te worden, wat begrijpelijk is. Goed naslagwerk kan (nieuwe) medewerkers op een geschikt moment helpen om zelfstandig een functie (opnieuw) te ontdekken.

Geschreven of visuele instructies

Ons naslagwerk wordt door veel gebruikers positief beoordeeld. Ons materiaal is beknopt geschreven en een filmbestand kent een korte kijktijd. Naast een praktisch stappenplan lezen of zien gebruikers de noodzakelijke aandachtspunten en leren ze praktische tips.

Visuele instructies op YouTube: CompuSmart Online

Voor onze klanten onderhouden we visuele instructies op Youtube. Hiervoor bestaat ons kanaal CompuSmart Online. Diverse voorbeelden zijn openbaar en voor iedereen te bekijken. Specifieke filmbestanden delen we graag op verzoek.

Visuele instructies opgenomen in een professionele studio.

In plaats van alleen een werkwijze te filmen en tekst in te spreken, kunnen wij instructies in een professionele studio op laten nemen. Deze studio is voorzien van twee professionele HD-camera’s met statieven • Microfoons (onder andere 2x “dasspeld” microfoons) • Decor • Professionele studioverlichting • Internetverbinding en Screensharing om computerbeeld in hoge resolutie te tonen. Hierdoor kunnen kijkers een werkwijze precies volgen (horen/zien) . In overleg met een organisatie bepalen wij de inhoud van de instructie.

Snel starten met behulp van een Quick reference card (*pdf)

Naast visuele filmbestanden ontwikkelen we ‘Traditioneel ‘schriftelijk trainingsmateriaal/naslagwerk. Dit materiaal bieden wij, in *.pdf formaat, aan zodat een organisatie het op eigen wijze kan verspreiden.

Naast Quick Reference Cards ontwikkelen we, voor toetsenbord liefhebbers, sneltoets kaarten, zoals het volgende document voor o.a. voor Microsoft Teams. Sneltoetsen Microsoft Teams