Ook voor 2020, het bijzondere Covid jaar, verzorgden wij reeds online applicatie trainingen. Op afstand applicaties leren toepassen kan en het werkt! Wij maken van een speciale online leeromgeving gebruik waarmee deelnemers interactief en actief een sessie kunnen volgen.

Kenmerken van een online training:

  • Beeldverbinding van de trainer met de deelnemers.
  • Schermdelen voor kennis & leermomenten.
  • Interactie met deelnemers.
  • Video om handelingen te tonen (instructie/werkwijze).
  • Een (herhaling) kennistoets om opgedane kennis te toetsen.

Is een on-site training met een online training te vergelijken?
Qua leereffect vinden wij van wel. Anderzijds vraagt het van ons een andere aanpak en van deelnemers een andere mindset en focus. Een vraag die ons regelmatig gesteld wordt is ‘hoe kan je ervoor zorgen dat mensen mee blijven doen en focus houden? Een goede vraag, want wij merkten zelf ook dat online sommige deelnemers sneller afgeleid zijn. De oplossing zoeken wij in het toepassen van interactie; afwisseling en passende werkvormen. Zo prikkelen wij de deelnemers om mee te (blijven) doen.

Online sessies worden door een van onze applicatiespecialisten digitaal uitgevoerd. Het enige wat een deelnemer nodig heeft is een computer met een internetverbinding en geluid.

Voorbeelden van online trainingen zijn:

Snelstarten met Microsoft Teams

Voor Microsoft Teams bieden we online verschillende modules aan.

  • Module 1: Chatten en onderling bellen
  • Module 2: Samenwerken en delen
  • Module 3: Teams samenstellen, ontwikkelen en inrichten

Snelstarten met Microsoft OneNote

Digitaal je notities vastleggen, onderhouden en delen dat is wat OneNote voor jou kan betekenen. We zijn ervan overtuigd dat je na afloop van de online training zelfstandig met OneNote aan de slag kan gaan.

Snelstarten met Microsoft Planner

Om een doelstelling te behalen dienen vaak acties ondernomen te worden. Met Microsoft Planner kan je als team de acties eenvoudig onderhouden en beheersen. Tijdens de online training leer je praktische tips en werkwijzen om een actielijst op te zetten en de planning te monitoren.