Teams (Microsoft Office365)

Communiceren en samenwerken met Office365 Teams, de applicatie die Skype opvolgt. Mocht uw organisatie deze applicatie aan de medewerkers aanbieden dan praten wij graag met u over de diensten die wij hiervoor ontwikkelden om uw medewerkers deze applicatie zo effectief en veilig mogelijk te laten toepassen.

Wij zien, naast de bekende Skype functies, vele aanvullende functionaliteiten in Teams. Zeker voor medewerkers die met anderen samenwerken kan Teams een praktische tool zijn. Hoe praktisch is het om vanuit één venster een groep samenwerkende medewerkers/contacten als één Team samen te stellen, met daarbij per hoofddoel/fase een overzichtelijke verdeling te maken om bestanden met elkaar te delen en effectief en eenvoudig te kunnen communiceren.  Een paar voorbeelden:

  • We plannen een telefonische vergadering voor een volgend projectoverleg met Teams. Alle teamleden ontvangen de uitnodiging en kunnen direct op deze uitnodiging reageren, bestanden toevoegen/koppelen etc. Alles wat betrekking heeft op het overleg is gegroepeerd te bekijken/openen.
  • We pakken samen met een paar collega’s een taak op. We maken hiervoor een Team aan. Alle sub-taken hebben we onderverdeeld. We definiëren hiervoor in Teams een groep. Bestanden, die betrekking op onze doelstelling/taak hebben bewaren we centraal binnen het Team. We plannen een telefonische vergadering via Teams met een extern bureau. Op het moment dat we dit willen plannen zien we gelijk of alle teamleden ‘beschikbaar’ zijn. De vergadering staat direct in de juiste agenda’s en via de afspraak kunnen zowel de teamleden als het externe contact inbellen.
  • Ieder werkoverleg bespreken we naast algemene zaken altijd een rapportage. Deze rapportage, ontwikkeld in PowerBI, plaatsen we bij ons Team als een extra tabblad waardoor het met 1 klik te openen is. Niemand hoeft de rapportage te zoeken of deze hoeven we niet per e-mail te versturen. Het staat altijd centraal bij het Team. Nb. voeg een nieuwe medewerker aan het Team toe en hij/zij weet direct welke bestanden voor het Team centraal staan.

Microsoft Teams training/instructie

Nieuwsgierig naar onze diensten/trainingen voor Teams?

Laat het ons gerust weten, Skype of mail met els@compusmart-advies.nl.