Digitale instructies (naslagwerk)

Na een instructie of trainingssessie is het bijna onmogelijk om alles te onthouden. Zeker als het gaat om functies die niet dagelijks uitgevoerd dienen te worden, wat begrijpelijk is. Goed naslagwerk kan (nieuwe) medewerkers op een geschikt moment helpen om zelfstandig een functie (opnieuw) te ontdekken.

Ons naslagwerk wordt door veel gebruikers als erg geschikt geacht en bijna altijd positief beoordeeld. Ons materiaal is nooit een dik boekwerk of een te lang filmbestand. Iedere instructie is gericht voor een functie/procedure geschreven. Het bevat een praktisch stappenplan met daarbij essentiële aandachtspunten en praktische tips.

Een paar voorbeelden van door ons ontwikkeld materiaal zijn:

Instructie filmbestand opgenomen in webstudio

voorbeeld:
Skype voor Bedrijven – doorverbinden met aankondiging.

Een digitale instructie is een, door een van onze trainers, in het Nederlands gesproken filmbestand opgenomen in een professionele studio. Deze studio is voorzien van twee professionele HD-camera’s met statieven • Microfoons (onder andere 2x “dasspeld” microfoons) • Decor • Professionele studioverlichting • Internetverbinding en Screensharing om computerbeeld in hoge resolutie te tonen. Hierdoor kunnen kijkers een werkwijze precies volgen (horen/zien) . In overleg met een organisatie bepalen wij de inhoud van de instructie.

Instructie filmbestand opgenomen met Screen capture software

voorbeeld:
Microsoft Teams (iOS) app – de functie: doorverbinden met aankondiging

Deze instructie toont en vertelt aandachtspunten en tips. daarnaast bevat de film een weergave van de functie.

Quick reference card / schriftelijke instructie (*pdf)

voorbeeld: Skype voor Bedrijven – doorverbinden

‘Traditioneel ‘schriftelijk materiaal bieden wij, in *.pdf formaat, digitaal aan zodat een organisatie het op een eigen wijze kan verspreiden. Anderzijds bieden wij onze materialen per deelnemer digitaal (op een USB-pen) aan.