Microsoft Teams (Office365)

Met onze jarenlange dienstverlening voor Skype voor Bedrijven hebben we ons tevens op Office365 Teams gericht. ‘Het nieuwe Skype’, lezen en horen we in de markt. Wij zien vele voordelen om Teams toe te passen. Zeker voor medewerkers die veel met anderen samenwerken. Hoe praktisch is het om vanuit één venster een groep samenwerkende medewerkers/contacten als één Team samen te stellen, met daarbij per hoofddoel/fase een overzichtelijke verdeling te maken om bestanden met elkaar te delen en effectief en eenvoudig te kunnen communiceren.  Een paar voorbeelden:

  • We plannen een telefonische vergadering voor een volgend projectoverleg met Teams. Alle teamleden ontvangen de uitnodiging en kunnen direct op deze uitnodiging reageren, bestanden toevoegen/koppelen etc. Alles wat betrekking heeft op het overleg is gegroepeerd te bekijken/openen.
  • We pakken samen met een paar collega’s een taak op. We maken hiervoor een Team aan. Alle sub-taken hebben we onderverdeeld. We definiëren hiervoor in Teams een groep. Bestanden, die betrekking op onze doelstelling/taak hebben bewaren we centraal binnen het Team. We plannen een telefonische vergadering via Teams met een extern bureau. Op het moment dat we dit willen plannen zien we gelijk of alle teamleden ‘beschikbaar’ zijn. De vergadering staat direct in de juiste agenda’s en via de afspraak kunnen zowel de teamleden als het externe contact inbellen.
  • Ieder werkoverleg bespreken we naast algemene zaken altijd een rapportage. Deze rapportage, ontwikkeld in PowerBI, plaatsen we bij ons Team als een extra tabblad waardoor het met 1 klik te openen is. Niemand hoeft de rapportage te zoeken of deze hoeven we niet per e-mail te versturen. Het staat altijd centraal bij het Team. Nb. voeg een nieuwe medewerker aan het Team toe en hij/zij weet direct welke bestanden voor het Team centraal staan.

Bovenstaande voorbeelden zijn allemaal met Teams mogelijk, alles binnen 1 venster. Nieuwsgierig naar onze diensten/trainingen voor Teams? Laat het ons gerust weten, Skype of mail met els@compusmart-advies.nl.