Databases

De meest voorkomende vorm van maatwerkje software is een database.

Voorbeelden zijn legio. Denk aan uw eigen database met relevante gegevens van relaties, producten, klanten, leveranciers, artikelen, voorraden, trainingen, projecten, enzovoort. Op basis van een inventarisatie bepalen wij samen met u welke gegevens in de database vastgelegd dienen te worden. Het werken met een database biedt vele voordelen.

Hierbij gaat het er om dat u in de database eenvoudig de gegevens kunt beheren die u nodig heeft bij uw uitvoerproducten. Uitvoerproducten kunnen zijn brieven, uitnodigingen, overzichten, managementinformatie, enzovoort, in elk gewenst formaat.

Wij ontwikkelen een database precies op maat. Veel standaard pakketten die u kunt aanschaffen zijn te ingewikkeld en missen juist die informatie die u nodig heeft. Aanpassingen in deze standaard databases zijn hetzij onmogelijk, hetzij erg duur. Als u daarentegen een database op maat laat maken, is dit niet alleen meestal veel voordeliger, maar bovendien veel effectiever en effici├źnter, omdat de database precies doet en toont wat u nodig heeft.

Een paar voorbeelden van door ons ontwikkelde databases:

  • Voor een opleidingsinstuut ontwikkelden wij een complete trainingsdatabase. Van deelnemers tot docenten, van evaluaties tot handleidingen. Vanuit de database kan direct alle benodigde informatie worden opgevraagd en gegenereerd.
  • Voor een makelaarskantoor ontwikkelden wij een database om alle te verkopen of verhuren objecten in vast te leggen. Per object legt men informatie en foto┬┤s vast. Brochures en documentatie kunnen automatisch worden gegenereerd. De database is bovendien aan een website gekoppeld.
  • Voor een financiele instelling ontwikkelden wij een speciale database voor het automatisch berekenen van diverse premies. Deze database levert een medewerker veel tijdwinst op omdat premies met een druk op de knop automatisch berekend worden. De diverse overzichten kunnen direct worden opgevraagd.